Hondentrimmen – Wat doe ik ?

Samen met jou bekijk ik wat de beste verzorging voor je hond inhoudt, in functie van zijn vacht, zijn gedrag en zijn gewoonten.

Tijdens een standaard trimbeurt kan je een complete verzorging verwachten die rekening houdt met het vachttype van je hond. Zo worden ruwharige honden getrimd, zachtharigen geknipt en/of ontwold en poedels geschoren en geknipt. Ik geef je er graag wat uitleg bij wanneer je langskomt.

Bij de basisverzorging hoort het borstelen of kammen van je hond, het trimmen/scheren/knippen/ontwollen, het knippen van de nagels en het reinigen van oren en ogen. Het wassen hoort niet bij een basisverzorging daar het niet aan te raden is om de hond te wassen na bepaalde verzorgingen. Het wassen van de hond is ook geen noodzaak, een goede voeding en een regelmatige borstelbeurt reinigen de vacht veel beter en makkelijker. 

Het was en is mijn doel om honden er zo natuurlijk mogelijk te laten uitzien; ik vind het nog steeds jammer als kleine hondjes er allemaal geschoren bijlopen waardoor je niet meer kan uitmaken van welk ras het beestje is.  Verder vind ik het belangrijk dat honden niet gestresseerd van de trimtafel afkomen, alles gebeurt met respect voor het dier. Dit wil zeggen dat  je hier geen ‘speedy service’ moet verwachten, maar wel aandacht voor je hond en een verzorging op zijn maat en zijn tempo.

Voor het trimmen van je hond komen wij aan niet huis, wij werken in de praktijkruimte, Molenstraat 41 in Sint-Martens-Bodegem.