Shiatsu – Wat is het?

Shiatsu is een Japanse afgeleide van de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeskunde, waarbij enkel via druk met de vingers en handen een mentale, emotionele of fysieke verbetering wordt beoogd. Naast het bewerken van acupunctuurpunten, gebruikt Shiatsu ook andere manuele technieken om de spieren te stimuleren.
Bij Shiatsu gaat men ervan uit dat het lichaam een aaneenschakeling van meridianen, riviertjes is. Op sommige plaatsen zijn die breder, op andere smaller. Doorheen deze rivieren stroomt energie. Als je iets aan de energie van een mens of een hond wil veranderen kan je deze meridianen of rivieren behandelen. Energie is bij Shiatsu een verzamelnaam voor energie zoals wij die kennen, maar ook voor ziektes en kwaaltjes.

In 2010 wordt Equicanis geboren: ‘Equi’, de hoefverzorging voor paarden door Tom; ‘canis’, het hondenluik door Kristel met, aanvankelijk enkel, trimmen. Samen volgen we een workshop Shiatsu voor honden en één voor paarden: onze interesse is gewekt. Shiatsu blijkt een antwoord op de vraag hoe we de paarden en honden die we in de praktijk ontmoeten nóg beter kunnen helpen.

Shiatsu – Voor jezelf

Het leven wordt steeds jachtiger, steeds drukker. We staan er niet bij stil dat dit een grote inpakt heeft of kan hebben op ons hele leven.
Vanuit de Japanse en Chinese Geneeskunst biedt Shiatsu de mogelijkheid om de mens in zijn geheel weer in evenwicht te brengen. De energie in het lichaam komt weer in beweging en wordt zo in balans gebracht waardoor het lichaam zich gedeeltelijk of volledig herstelt, op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Tijdens een Shiatsu-sessie wordt het lichaam uitgenodigd even rust te nemen, te ontspannen.
Bij Shiatsu wordt er op een massagetafel of een speciale mat gewerkt, waarbij de aanrakingen steeds gebeuren bovenop de (loszittende) kledij. 
Voor shiatsu-massages hebben wij een praktijkruimte in Sint-Martens-Bodegem (Molenstraat 41).

Shiatsu – Voor je hond

Eén van de makkelijkste manieren om zelf gelukkig te zijn, is ervoor te zorgen dat uw hond zich gelukkig en gezond voelt.

Shiatsu kan gebruikt worden om mentaal een sterker of stabieler dier te krijgen, maar ook om de meeste fysieke problemen te verbeteren of weg te krijgen. Shiatsu kan een prima aanvulling zijn op de reguliere diergeneeskunde.
Problemen die aangepakt kunnen worden, zijn oa. huidproblemen, jeuk, gewrichtspijnen, ontstekingen, sport- blessures, oedeem en vermoeidheid.
Voor shiatsu-massages voor een hond kunnen wij aan huis komen, maar het kan ook in het trimsalon. 

Shiatsu – Prijslijst

Relaxatie-massage voor mensen kost €40, voor honden kost deze €35. Duurtijd: ongeveer 45 min.
Een volwaardige shiatsu-sessie kost voor mensen €50 en voor honden €40. Duurtijd: ongeveer 1u.